Mimarlar, Mühendisler ve Şartname Hazırlayıcıları İçin Kaynaklar

Solar Gard, koruyan, tasarruf ettiren ve yenileyen ürünleriyle hayatı olumlu yönde etkiler. Mimari ve otomotiv filmlerimiz, Kaliforniya’daki sektör lideri tesisimizde üretilmektedir. Çevresel sorumluluğu bir misyon olarak alarak karbon ayak izimizi sertifikalandırdık ve İklim Eylemi lideri unvanını kazandık.

Binalarda ve yapılarda enerji verimliliği sağlamak, inşaat endüstrisinde en hızlı büyüyen trend haline gelmiştir. Solar Gard kızgınlıklar, parıltılar, iç mekanda solmalar ve güvenlik gibi genel bina meselelerini çözmeye yönelik için çeşitli cam filmleri sunmaktadır. Solar Gard solar koruma filmleri aynı zamanda enerji masraflarından da %30’a kadar tasarruf sağlayabilmekte ve böylece çoğu binanın karbon ayak izini düşürebilmektedir.

Güvenlik Filmi, cam kırıldığında cam parçalarını bir arada tutmak için tasarlanmıştır. Kazalar, hırsızlıklar, fırtınalar ve hatta bomba patlamaları gibi çeşitli olaylara karşı farklı koruma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çeşitli güvenlik filmleri sunuyoruz.

Solar Gard, iç mekanınızı, içerideki insanları ve mülk sahiplerini aşırı enerji masraflarından, ısıdan, parıltıdan, kazalardan ve felaketlerden korumak için her türlü cam sistemini geliştirmenize yardımcı olur.

Daha fazlasını öğrenmek için bizimle (0212) 511 90 15 numaralı telefondan iletişime geçebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz. Ürün performansı için Solar Gard Spec Wizard uygulamasını da kullanabilirsiniz.

Emniyet ve Güvenlik Sertifikaları

Filmlerimiz enerji masrafları, solma, parıltı ve kaza, doğal afet veya hırsızlık durumlarında kırılma gibi sorunlara çözüm sunmaktadır. 35 yıldır en güvenilir ve popüler cam filmi tedarikçilerinden biriyiz ve filmlerimiz dünya çapında binlerce binaya ve milyonlarca araca monte edilmiştir.

İlgilendiğiniz Solar Gard ürünlerine ait detaylı Emniyet ve Güvenlik Sertifikaları için lütfen bizimle (0212) 511 90 15 numaralı telefondan irtibata geçiniz veya [email protected] adresine e-posta gönderiniz.

Solar Gard Cam Filmleri – Bina Enerji Verimliliğini Artırmak İçin Sürdürülebilir Çözüm

“Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıtlar gerektirir” – Carl Sagan (1934-1996)

Eviniz ve binanız için enerji verimliliği iyileştirmeleri konusunda doğru kararlar almak zordur. Amacınız işletim masraflarını azaltmak da olsa, karbon emisyonlarını düşürmek de olsa, daha konforlu ve verimli bir çevre oluşturmak da olsa seçenekleri iyi kavramanız oldukça önemlidir.

Binalarınızın pencereleri, enerji tasarrufuna yaptığınız yatırımlara somut bir karşılık almanız için en iyi fırsatlardan birini sunar. Güneş enerjisi pencerelerden girerek bina içerisinde ısının artmasına neden olur ve böylece rahatsız edici kızgınlıklara neden olur ve klima ihtiyacını artırır.

Kanıtlanmış ısı engelleme özelliklerine sahip olan Solar Gard güneş kontrollü mimari cam filmleri, iç sıcaklıkları daha sabit tutarak evinizde veya işletmenizde soğutma için %30¹ daha az enerji tüketimi sağlamanıza yardımcı olabilir. Bu, klima kullanım ihtiyacını azaltırken aynı zamanda en yüksek kullanım oranını azaltır ve soğutma sisteminizin daha verimli çalışmasını sağlar. Yeni pencere monte etmekten daha az masrafa yol açan ve güneş ısısını engellemede düşük yayınırlıklı kaplamalardan daha verimli olan² Solar Gard cam filmleri, standart camları yüksek performanslı pencerelere dönüştürür.

Bir binanın enerji performansının iyileştirilmesine yönelik fırsatların değerlendirilmesinde, bina kılıfının geliştirilmesi için kullanılabilecek ürünlerin yaşam döngüsünün dikkate alınması önemlidir. Alternatif pencerelerle kıyaslandığında Solar Gard filmlerinin içerdiği karbon oranı yeni pencerelerden en az 30 kat daha azdır. Aslında Solar Gard’ın güneş kontrollü mimari cam filmlerinin, enerji tasarrufu sağlamasının yanı sıra karbon negatif oldukları ve dünya çapında net bir pozitif çevresel etkiye sahip oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Çevresel Ürün Deklarasyonu (EPD)

Solar Gard, bir Çevresel Ürün Deklarasyonu (EPD) yayımlayan ilk cam filmi üreticisidir. EPD, Solar Gard ürünlerinin hayat boyu etkilerinin yaşam döngüsü üzerine odaklanır ve ISO’ya uygun ürün kategorisi kuralının gerekliliklerini karşılamaktadır. Sonuçlar, uluslararası standartlara (ISO 14044 ve ISO 14025) göre için üçüncü bir tarafça doğrulanır. Bir gıda etiketine benzer olarak EPD, ürünlerin çevresel etkileri ve avantajları konusunda kullanıcılara bilgi sağlar.

Solar Gard, 46 cam filmi ürününü kapsayan iki EPD’ye sahiptir (2010 ve 2012 yıllarında yayımlanmışlardır).

Solar Gard’ın EPD’si, iki uluslararası veritabanında kayıtlıdır:

Environdec
www.environdec.com

The Green Standard
www.thegreenstandard.org

Sağ sütunda bulunan dokümanlarda Solar Gard’ın EPD’si hakkında daha fazla bilgi verilmiştir.

İklim Deklarasyonu

Sol kısımda bulunan İklim Deklarasyonu PDF’yi indirerek Solar Gard’ın karbon emisyonlarını küresel olarak azaltmaya yönelik olarak attığı adımları yakından öğrenin.

Binalar büyük birer karbon emisyonu kaynağı oldukları için çoğu bina yöneticisi ve ev sahibi, karbon ayak izini azaltmak konusunda uğraş vermektedir. Çoğu durumda Gard güneş kontrollü cam filmleri, montajı takip eden bir ay içerisinde karbonsuzdur. Güneş ısısını engellemede düşük yayınırlıklı kaplamalardan daha etkili olan Solar Gard cam filmleri, hem karbona karşı etkilidir hem de masraflardan tasarruf konusunda verimlidir; böylece bir binanın karbon ayak izini yeni pencerelere göre daha etkili bir biçimde ve daha az para karşılığında azaltır. Aslında,

  • En düşük karbon ayak izine sahip olan düşük yayınırlıklı ahşap pencerelerin bir metrekaresi, 444 kilogramlık bir karbona neden olmaktadır. Solar Gard cam filminin neden olduğu karbon oranı ise metrekare başına bir kilogramdan daha azdır.
  • Solar Gard cam filmi, imalatı esnasında kullanılan ve/oluşturulandan 100 kat daha fazla sera gazı emisyonunun atmosfere girmesini önler.
  • 2010-2011 yıllarında satılan, EPD kapsamında bulunan Solar Gard 46 güneş kontrollü mimari cam filmi, yaşam süreleri boyunca 2.2 milyon ton CO2’nin atmosfere girmesini önleyecektir. Bu miktar aşağıdakilere eşitrri:
    836 bin metreküplük benzinin yakılmasından kaynaklanan karbon miktarı veya 10 yıl boyunca büyütülen 50 milyon ağaç fidanının telafi ettiği karbon miktarı.
Enerji Tasarruflu Cam Filmi

Solar Gard cam filmi, önemli ölçüde güneş enerjisini geri yansıtırken enerjinin başka bir kısmını da çeker. Sonuç olarak oda içerisine iletilen solar radyasyon miktarı önemli ölçüde azalır. Teknik özellikler, hangi Solar Gard cam filminin seçildiğine göre farklılık gösterir.

Isının yüksek sıcaklıklı bir bölgeden serin bir bölgeye hareketi veya transferi, ısı transferi olarak adlandırılır. Isı transferi her zaman sıcaktan soğuğa doğru gerçekleşir. Sıcaklıkta bir farklılık olmadıkça ısı transferi gerçekleşmez.

Üç çeşit ısı transferi vardır: Radyasyon, konduksiyon ve konveksiyon. Cam filmi için, radyasyon en önemli ısı transferi yöntemidir, çünkü kızılötesi dalgaları hareket ettirir. Güneş enerjisini solar radyasyon olarak adlandırmamızın nedeni de budur.

Enerjiden Tasarruf Ettiren Cam Filmi

Bir pencereden geçen güneş enerjisi kızılötesi dalgalarla transfer edilir veya iletilir. Yayılan (radyant) enerji, insanlara veya nesnelere çarptığında ısıya dönüşür. Bu enerjisinin transferini engellemeniz halinde ısıya dönüşmesini engellemiş olursunuz, çünkü bu durumda asla bir nesneye çarpmaz. Cam filmi, enerjiyi geri yansıtarak bu enerjinin transferini engeller.

İletim, temelde bir pencereden geçebilen güneş enerjisi (UV + Görünür Işık + Yakın Kızılötesi) yüzdesidir. Yansıtma, kaynağa geri yansıtılan güneş enerjisi oranıdır ve yüzde olarak ifade edilir. Soğurma (emme, absorbe), emilen güneş enerjisinin toplam güneş enerjisine oranıdır.

Solar Gard cam filminin pencerenin iç kısmına monte edilmesiyle bu oranlar önemli ölçüde değişir; yansıtılan enerji ve soğurma artar. Bu da oda veya otomobil içine iletilen güneş ısısının azalması anlamına gelir. Cam filminin özellikleri, iletimin, yansıtmanın ve soğurmanın değişme biçimini ve yönünü önemli ölçüde etkiler.

Sıcaklığın Düşürülmesi Nasıl Enerji Tasarrufu Sağlar

Sıcaklığın yalnızca birkaç derece düşürülmesi, termodinamik kanunları gereği soğutma masraflarında %25’e varan azalma sağlar. Klima aracılığıyla ısının odadan çıkarılması önemli miktarda enerji gerektirir. Yazın en sıcak dönemlerinde günün ortasında klima sistemleri üzerindeki yük, tüm birimleri kapamaya ve daha masrafsız bir soğutma sistemi kurmaya yetecek kadar düşürülebilir.

Enerji tasarrufu avantajlarının yanı sıra solar cam filmi termal konforu artırabilmekte, parıltıyı azaltabilmekte ve aynı zamanda UV radyasyonunu %99’unu engelleyerek solma ve cilt kanseri riskini azaltabilmektedir.

Cam Filmleri Nasıl Çalışır?

Cam filmi; sağlam, yüksek kalite, optik olarak şeffaf polyester filmlerle metalize kaplamaların özel yapıştırıcılarla birbirine tutturulduğu bir tabakadır. Vakumlu metalize, püskürtmeli metalize, kimyasal boyama veya pigmentasyon teknikleriyle işlenir ve kaplanırlar. Bir tarafta montaj amaçlı yapışkan tabakalı çizilmez bir kaplama, diğer tarafında ise bu kaplamadan çıkarılacak koruyucu bir tabaka vardır. Kurulum esnasında koruyucu tabaka çıkarılır ve filmin yapışkanlı kenarı, camın iç yüzeyine yapıştırılır. Cam filmi şeffaf, renkli veya desenlidir ve güneşten korunma ve güvenlik/emniyet amaçlı kullanımlar için çeşitli kalınlıklarda imal edilir. Filmler solar ısı kazanımını, parıltıyı ve solmayı azaltmak için işyerlerine, konutlara ve otomobillere uygulanmak üzere veya desenli dekorasyon sağlamak amacıyla kullanılır. Diğer filmler, güvenlik ve emniyeti artırmak için veya otomobillerin boyalı yüzeylerini olağan yol molozlarından korumak için kullanılır.

Solar radyasyon üç ana bileşenden oluşur: Gözle görülebilen görünür ışık, yalnızca hissedilebilen kızılötesi (IR) ve ultraviyole (UV) ışınları. Film içerisindeki polimerler, kızılötesi (ısı alımına yol açan ışınlar) ve ultraviyole ışınların (kansere yol açabilen UV-A ve UV-B) bir kısmını veya çoğunu engeller. Bu ışınların engellenmesi, arabaların veya binaların içerisindeki insanları veya varlıkları kızgınlaşmaktan, solmadan, erken yaşlanmadan ve bazı kanser çeşitlerinden korumaya yardımcı olur. Ayrıca film, camdan geçen görünür ışığı emerek veya geri yansıtarak parıltıyı azaltır.

Temel olarak 2 tür cam filmi vardır: Solar radyasyonu engelleyen veya soğuran yansıtmaz veya boyalı filmler ile yansıtıcı veya metalize filmler. Yansıtıcı cam filmi (ayna görünümlü bir tonları vardır), solar radyasyonu filtrelemektense geri yansıtır. Görünür ışık, kızılötesi ve ultraviyole ışınları yansıtıcı cam filmine çarptıklarında film içerisindeki metal bileşenler, ışınları geri yansıtır.

Solar Gard olarak bizler, cam filminin karmaşık bir mesele olduğunun farkındayız; ama ihtiyaçlarınıza göre doğru filmi bulmanızı amaçlıyoruz. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız veya sorularınız olması durumunda bizleri (0212) 511 90 05 numaralı telefondan arayabilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Terimler Sözlüğü

Bağlantı Sistemleri: Bağlantı sistemleri, cam sisteminin pencere çerçevesine daha güçlü tutturulması için güvenlik filmi montajlarında kullanılır. Güvenlik filmi, camın iç yüzeyine monte edilir ve daha sonra ya mekanik olarak ya da “ıslak camlama” yöntemiyle pencere çerçevesine tutturulur. Bağlantı sisteminin gerekli olup olmamasını ve kullanılacak yöntem türünü, istenilen koruma düzeyi belirler.

Patlama Hafifletme Filmi: Ürünün, patlama anında camı sağlam tutabilme ve böylece ölümcül cam parçalarını en aza indirme kabiliyetine istinaden Armorcoat güvenlik & emniyet cam filmi için kullanılan ortak isim.

Kuruma Süresi: Montaj esnasında kullanılan tüm yapıştırma solüsyonlarının filmin altından buharlaşması sırasında ve filmin yapışkanının maksimum yapışkanlık gücüne ulaşmasında geçen süre.

Gündüz Montajı: Solar cam filmi ve güvenlik amaçlı cam filmi montajları için yaygın bir yöntemdir. Cam filmi, cam levhanın ebatlarından biraz daha geniş olacak şekilde önceden kesilir, daha sonra cam kenarının 1/8 inç yanından kesilir.

Çift Taraflı Yansıtırlık: Bazı filmlerin dış kısmı daha yansıtıcı veya parlaktır (bu solar ısı engelleme özelliğini artırır) ve iç kısmı daha az yansıtıcıdır (gece yapay ışıklandırmanın içerden yansımasını azaltır).

Yayınırlık (E): Yüzeyin yayılan enerjiyi emme veya yansıtma özelliğinin ölçülmesidir. Yayınırlık oranı ne kadar düşük olursa ısı kaybı bakımından cam sisteminin izolasyon özelliği o kadar iyi olur. Filmli pencereler için yayınırlık, odaya geri yansıtılan ısıyı ifade eder. Film performans verilerinin değerlendirilmesinde, iç ısı kaybını en aza indirmek için düşük yayınırlık oranları tercih edilir.

Pencere Düzeni: Bir binadaki pencere ve kapıların düzeni, orantılanması ve tasarımı.

Parça Tutucu Film: Armorcoat güvenlik & emniyet camı filmi için kullanılan ortak isim; bu camların temel avantajı olan, kırılma durumunda camları bir arada tutma özelliğine istinaden kullanılır.

Cam Yerleştirme: Camı veya panelleri pencere çerçevesine monte etme sürecidir. İnsan gözüyle görülemeyen, yalnızca ısı olarak hissedilen ve birçok nesne tarafından kolayca emilebilen ışınlardır. Bu nesnelerin sıcaklıklarının yükselmesine neden olur.

Kızılötesi (IR) Engelleme: Güneşten gelen kızılötesi ışıklar, pencereden ısı geçişini sağlayan solar spektrumun yalnızca bir kısmıdır. IR Engellemenin, ne kadar enerjinin binanıza girmesini engelleyeceğinin gerçek göstergesi olan TSER (toplam güneş enerjisi engelleme) ile karıştırılmaması önemlidir.

Düşük-Yayınırlık: Düşük-Yayınırlık, bir diğer deyişle Düşük-E, cam veya cam filmi üzerinde bulunan bir kaplamadır ve cam filmi aracılığıyla ısı kaybını azaltır. Yayınırlık oranı düşük olması, cam sisteminin izolasyon özelliğinin ısı kaybı açısından daha iyi olduğunu gösterir. Solar Gard Silver Ag 25, mükemmel bir düşük-yayınırlıklı filmdir.

Metalize: Metallerin şeffaf ve polyester film üzerine düz bir tabaka olarak işlenmesi sürecidir. Değişiklik gösteren müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için farklı ton ve performans kapasiteleri sağlayan farklı metaller vardır.

Mekanik Bağlantı Sistemi: Bu yöntem, yaklaşık 0,2 milimetrelik (8 millik) veya daha kalın olan güvenlik filminin metal lif sistemi ile pencere çerçevesine daha iyi tutturulması için kullanılır. Güvenlik filmi pencere çerçevesinin yaklaşık 2,5 cm kadar üzerine denk gelecek şekilde cama monte edilir. Bir metal lif sistemi, filmin çerçeveyle örtüşen kısmının üzerine yerleştirilir ve mevcut pencere çerçevesinin içine vidalanır; böylece cam filmi çerçeveye sıkıca tutturulmuş olur. İhtiyaç duyulan cam tutturma türüne bağlı olarak, mekanik sistem tek taraflı (üst), iki taraflı veya dört taraflı montajla tutturulabilir.

MIL: Bir inçin 1/1000’ine denk gelen uzunluk birimi (.001 inç). Filmlerin kalınlığını ifade etmekte kullanılır. 1 MIL = 25 mikron.

Mylar: DuPont tarafından üretilen polyester filmin marka adıdır. Mylar, camı tutma, dağılmazlık, dağılmaya karşı dayanıklı, parça tutma ve patlamaya karşı hafifletme ifadeleri, Armorcoat güvenlik ve emniyet cam filmine yönelik ortak ifadelerdir.

Basınca Duyarlı Yapıştırıcı (PSA): Film ve cam arasında mekanik bir bağ oluşması için basıncı kullanan film montaj yapıştırıcısıdır; kurulum esnasında filmi cama yapıştırır. Basınca duyarlı yapıştırıcı, yapış yapıştır. Tüm otomotiv cam filmleri ve güvenlik amaçlı cam filmleri, PSA içerir.

Gölgelenme Katsayısı (SC): Bir cam sisteminden geçen güneş ısısı kazanımının, aynı koşullar altında, pencerenin şeffaf, gölgelendirmesiz çift camdan yapılmış olması durumunda gerçekleşecek olan güneş ısısı kazanımı oranı. SC sayısı ne kadar düşükse cam sisteminin solar kontrol verimliliği o kadar iyidir.

Solar Soğurma (A): Cam sistemi tarafından soğurulan güneş enerjisi (görünür, kızılötesi ve ultraviyole) miktarıdır ve yüzdelik olarak ifade edilir. Güneş ışığı cama vurduğunda güneş enerjisi ya cam aracılığıyla iletilir, ya cam tarafından soğurulur ya da camdan geri yansır. Camın ve kullanılan filmin türü, değişiklik gösteren soğurma sonuçlarına neden olur; yüzdelik olarak ifade edilen bu miktarlar, cam ve filmin tuttuğu güneş enerjisi miktarlarıdır. Üreticinin film-cam montajı tavsiyelerini her zaman dikkate alınız.

Güneş Enerjisi: Görünür ışık (parıltı), kızılötesi radyasyon (ısı) ve ultraviyole radyasyon (solma ve sağlık tehlikeleri) ile ifade edilen, güneşten gelen enerji. Her bir enerji biçimi dalga boyu ile ayırt edilir.

Güneş Isısı Kazanımı Katsayısı (SHGC): Bir binaya doğrudan iletilen veya soğurulan ve yeniden yayılan güneş enerjisinin oranıdır. SHGC ne kadar düşük olursa filmin güneş kontrolü özellikleri o kadar iyi olur.

Solar Yansıtırlık (R): Cam sistemi tarafından yansıtılan güneş enerjisi (görünür, kızılötesi ve ultraviyole) miktarıdır; yüzdelik olarak ifade edilir. Güneş ışığı cama çarptığında güneş enerjisi ya cam aracılığıyla iletilir, ya cam tarafından soğurulur, ya da camdan geri yansır. Camın ve kullanılan filmin türü değişkenlik gösteren yansıtırlık sonuçlarının ortaya çıkmasına neden olur; yüzdelik olarak ifade edilen bu miktar cam ve filmin engellediği güneş enerjisi miktarıdır. Maksimum ısı engelleme özelliği için güneş enerjisi yansıtırlık derecesi yüksek olan filmlere bakınız. Üreticinin film-cam montajı tavsiyelerini her zaman dikkate alınız.

Güneş Geçirgenliği (T): Bir cam sisteminden geçen güneş enerjisi (görünür, kızılötesi ve ultraviyole) miktarı; yüzdelik olarak ifade edilir. Güneş ışığı cama çarptığında güneş enerjisi ya cam aracılığıyla iletilir, ya cam tarafından soğurulur, ya da camdan geri yansır. Camın ve kullanılan filmin türü değişkenlik gösteren geçirgenlik sonuçlarının ortaya çıkmasına neden olur – yüzdelik olarak ifade edilen bu miktar cam ve filmden geçen güneş enerjisi miktarıdır. Üreticinin film-cam montajı tavsiyelerini her zaman dikkate alınız.

Püskürtme: Gümüş, paslanmaz çelik, bakır, altın, titanyum ve krom gibi metal parçacıklarını polyester film üzerine yerleştirme sürecidir. Rulo halindeki filmler açılır ve hedef materyallerin üzerine geçirilir; iyon bombardımanı aracılığıyla atomlar filmin yüzeyi üzerine dengeli bir şekilde yerleştirilir. Bu, kalıcı renk ve mükemmel solar performans temin eder. SGSG, endüstride cam filmine püskürtmeli kaplama uygulama konusunda ilktir.

Engellenen Toplam Güneş Enerjisi (TSER): Cam filminin görünür ışık, kızılötesi radyasyon ve ultraviyole ışık biçiminde olan güneş enerjisini engelleyebilme özelliğinin ölçümüdür. TSER numarası ne kadar yüksek olursa camdan çevrilen güneş enerjisi miktarı da o kadar yüksek olur.

U-Değeri: Dış/iç sıcaklık farklılıklarından dolayı film aracılığıyla gerçekleşen ısı transferinin ölçümüdür. U-değeri ne kadar düşük olursa ısı transferi o kadar azdır. Performans verilerinin kullanımında ısı yönetimi için düşük U-değeri tercih edilir.

Ultraviyole Işık (UV): Güneş tarafından yayılan görünmez, güçlü dalga boyları (ışıktan kısa, X ışınlarından uzun); UV-A, UV-B ve UV-C olmak üzere üç çeşide ayrılırlar. UV-B güneş yanığına neden olur ve uzun süreli maruz kalınması cilt kanserine neden olabilir. Cam filmleri ultraviyole ışığın camdan geçişini neredeyse %100 oranında engeller. Panorama cam filmleri, Cilt Kanseri Vakfı tarafından onaylanmış ürünlerdir.

Vakumlu Metalize: Polyester film, büyük bir metal vakum odası içerisinde suyla soğutulan bir ruloya sarılır. Genellikle alüminyum olan metal, filmin soğuk yüzeyi üzerine doğru buharlaştırılır.

Görünür Işık Soğurumu (VLA): Cam sistemi tarafından soğurulan görünür ışık miktarıdır; yüzdelik olarak ifade edilir.

Görünür Işık Yansıtırlığı (VLR): Cam sistemi tarafından yansıtılan görünür ışık miktarıdır; yüzdelik olarak ifade edilir. Yüksek VLR oranları, daha iyi parıltı kontrolü sağlar. Görünür ışık yansıtırlık derecesi yüksek olan filmler genellikle daha yansıtıcı ve/veya daha koyudur.

Görünür Işık geçirgenliği (VLT): Cam sisteminden geçen görünür ışık miktarıdır; yüzdelik olarak ifade edilir. VLT derecesinin düşük olması, parıltı kontrolü için daha iyi bir durumken yüksek derecede geçirgenlik, doğal ışığın korunması için kullanılır.

Islak Cam Bağlantı Sistemi: Camın daha iyi tutturulması için kullanılan bu yöntemle güvenlik filmi, yapı yalıtıcısı, silikon yapıştırıcı (kalafat benzeri) kullanılarak pencere çerçevesine yerleştirilir. Güvenlik filmi önce gündüz montajı şeklinde cama monte edilir ve daha sonra bir yapı yalıtıcısı ile çerçeveye tutturulur. Yapı yalıtıcısı olarak, oldukça yaygın bir ürün olan Dow 995 kullanılır. Yalıtıcı filmin dört kenarına da uygulanır; film ve çerçeveyi birbirine tutturmak için filmin üzerine denk gelir ve çerçeveye temas ettirilir. Bu yönteme kimyasal bağlantı sistemi adı da verilir.

CAM FİLMLERİ HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?